סודות היין בהתאמה אישית

בשנים האחרונות הולכת ומתחזקת אצל הצרכן הישראלי החיבה ליין ובעיקר ליין איכותי. מגמה זו יוצרת תרבות יין ישראלית הייחודית לנו, כתוצאה מכך החלו רבים לייצר יין בעצמם באמצעים ביתיים.

 

היין הביתי מיוצר באמצעות מכשירים מכניים הניתנים לתפעול ע"י כל חובב יין. התהליך הכימי שעוברים הענבים כמעט וזהה לתהליך יצירת היין ביקב מקצועי אך מאופיין בכמויות קטנות יותר ובטעמים שונים וייחודיים הנשלטים על ידי היצרן. מגוון סוגי היינות שניתן להכין הוא רחב ומותאם לחך האישי של היצרן ובני ביתו. יצרנים רבים אינם מייצרים את היין למטרות רווח אלא עבור הנאתם האישית ואף מעניקים במתנה בקבוקי יין לחברים ולבני משפחתם.

סוד ההצלחה של היין הביתי הוא המגע האישי שמוסיף לו היצרן והחופש היצירתי הניתן לו בהיעדר המחויבות למותג ספציפי.

מיד לאחר בציר הענבים בחודשים אוגוסט- ספטמבר גוברת הדרישה מצד יצרנים ביתיים רבים לאריזות ואביזרים ייעודיים מאיכות גבוהה לייצור ואחזקת היין.

 

חברת הוברמן ובניו בע"מ הנה חברה המתמחה בין השאר במתן שירותים ופתרונות ליצרני היין הביתיים. החברה משווקת להם ציוד טכני איכותי ההכרחי לייצור היין כגון: קרשר ידני, מכבש פירות, מכונת פיקוק שעם ידנית, פילטרים ידניים, דמיג'נים בגדלים שונים וכן שוטף בקבוקים הידראולי.

 

כמו כן, משווקת החברה פתרון חדשני לשוק היין שהוא אריזות גמישות בנפחים שונים, אריזות אלו מחליפות בהדרגה את הבקבוקים ליין שאנו מכירים ונותנות פתרון אידיאלי למזיגת היין בצורה חלקה ונעימה תוך מתן הגנה הכרחית מחדירת חמצן, בצורה זו היין נשמר טוב יותר ולאורך זמן רב יותר.

 

שירות נוסף אותו משיקה חברת הוברמן בימים אלו הוא: "הוברמן עד הבית". שירות זה ניתן היום באזור צפון הארץ ונותן מענה ליצרנים העמוסים מאוד בתקופת הבציר לרכישת המוצרים ההכרחיים להם מבלי לצאת מהבית.

 

אנו מאמינים ששוק יצרני היין הביתיים ילך ויתפתח במקביל לצמיחת והשתבחות שוק היין הישראלי ושנראה עוד חובבי יין רבים מרימים את הכפפה ומנסים ליצור את היין האישי שלהם.  
 
* פורסם במוסף אדום לבן של מעריב דצמבר 2008
רשימת נושאים
DIY
צור קשר