פירות הדר רבותי !!!

תַּפּוּחַ, תַּפּוּחַ, תַּפּוּחַ זָהָב, / לַכֹּל הוּא שָׁלוּחַ, מַתְּנַת הַסְּתָו! / בעצם ידינו נשתול ונקטוף / תפוח ארצנו, תפוח זהוב  (מילים: שמואל בס)

מזמן כבר רוב פרדסי הארץ הפכו לפנינות נדל"ן של חלום צמוד קרקע או מגדלי דירות עם לובי מפואר. בשנות ה-70 היו עדיין 420,000 דונם של פרדסים תפוזים, שכיום הצטמצמו ל-175,000 דונם ו"תפוז JAFFA" (על שם יפו) נחשב אז והיום לסמל של איכות.

אמנם שטחי הפרדסים הצטמצמו בכ-70% אך בכל חצר פרטית גדל, ממש באופן סיסטמטי, עץ תפוז, לימון, אשכולית או פומלית.

אין בריא, עסיסי וטעים יותר מאכילת פרי הדר טרי. אך כל עץ מניב בד"כ כמות גדולה יותר מהצריכה המשפחתית והרבה מוצאים את עצמם עם כמויות של פרי שאם לא יאכל פשוט ירקב. זה בדיוק הזמן להכין ריבות הדרים מצויינות, לסחוט מיץ הדרים טרי ואת הקליפות לנצל לקליפות הדרים מסוכרות, להכין ליקר לימונצ'לו טעים, לייצר לימון כבוש ביתי ומפולפל ועוד.

להוברמן מגיעים המון יצרנים קטנים של ריבות וליקרים המייצרים לביתם, למשפחה הקרובה ולחברים ויש רבים מהם שפשוט מפתחים להם קריירה שנייה או נוספת ומוכרים את תוצרתם עם גאווה וסיפוק אדיר. מאוד יפה לראות את ההבנה וההשקעה שלהם בבחירת הצנצנת המתאימה או הבקבוק הכי יפה. עם סרט קטן ומדבקה אישית. כיף גדול. תנסו.

 

ולהתחלה הנה מתכון פשוטטטטטט להכנת ריבת לימונים מצויינת:

 

שוטפים היטב 2 קילו לימונים/תפוזים ושמים בסיר עם מים רותחים כ-10 דקות. במידה וקליפת הלימון או התפוז מאוד עבה ומרירה מומלץ לקלף את הקליפה. יש לחלק את הפרי לאורכו לרבעים ולחתוך כל רבע לפרוסות. מומלץ בשלב זה להוציא כמה גרעינים שניתן.

לשטח את הפרי בסיר כבד ולפזר מעליו קילו וחצי סוכר ולבשל על אש בינונית/נמוכה עד שהעיסה מקבלת את הצמיגות הרצויה (צלוחית קרה מהמקפיא כפית של ריבה שביל באמצע הריבה, אם השביל לא נסגר הצמיגות מספיקה).  ניתן להוסיף בשלב זה עלי לואיזה שטופים ולערבב היטב.

ולא לשכוח למלא ולסגור את הצנצנת כשהריבה עדיין חמה והכי מומלץ להשתמש בסגר קליק קלאק ליצירת ואקום שיכפיל כמעט את זמן שימור הריבה.

רשימת נושאים
DIY
צור קשר