תופעת שוקי האיכרים תופסת תאוצה בארץ ובעולם

שוק האיכרים

תופעת שוקי האיכרים תופסת תאוצה בעולם המערבי וגם בארץ. המודעות הגוברת לצריכת תוצרת טרייה ומקומית גורפת גם רבים שלא ממש מתעמקים בנושא, ופשוט שמחים לטעום אוכל טרי וטעים יותר. במחקר שנעשה בארצות הברית התברר שבעשר השנים האחרונות הוכפל מספר שוקי האיכרים במדינה. כמה משוקי האיכרים הוותיקים והמאורגנים, כמו אלה של סן פרנסיסקו או של לוס אנג'לס, אף הוציאו ספרי בישול המאגדים מתכונים המתבססים על תוצרת השוק.

שוק האיכרים הינו מוסד קולינארי תרבותי אשר מייצג את טובי יצרני הבוטיק מרחבי הארץ, מאגד אותם תחת קורת גג אחת ומביא את מרכולתם מן הספר אל הכרך ללא פערי תיווך, וברמות איכות וטריות גבוהות במיוחד. השוק חורט על דגלו את המגמה הירוקה, אשר תופסת תאוצה רבה בעולם כולו והמרכולת אשר מוצגת בו נעשתה  בייצור מסורתי ולא מתועש.  

חקלאים, גבנים, אופים ויצרנים מכל הארץ מגיעים אל השוק ומוכרים את תוצרתם הטרייה והמשובחת בעצמם, ללא פערי תיווך, כמו בכל שוקי האיכרים בעולם. ירקות ופירות מופלאים וטריים מזנים מיוחדים שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, גבינות עיזים מעולות, שמן זית משובח, יין, מאפים ולחמים, עוגות, עשבי תיבול, ירקות אורגניים, בירה ארטיזנלית, סוגי דבש נפלאים, שמן זית משובח, נקניקים מעשה יד, ביצי משק טריות, יוגורט בבקבוקי זכוכית ועוד ועוד. כל עונה מביאה עימה הפתעות חדשות הגורמות לחגיגה לכל החושים.

שוק האיכרים בישראל נפתח מתוך החזון שחייבת להיות לאזרחים מן השורה את האפשרות לאכול מזון איכותי, כמו זה המיוצא לחו"ל או שהיה נחלתם הבלעדית של השפים עד כה. השוק פועל לאורך כל השנה ועומד תחת סטנדרטים של טיב המוצרים, יצור באמצעים נקיים שאינם פוגעים בסביבה או בבריאות והוגנות במסחר.

איכרים רבים רוכשים את אריזותיהם בהוברמן מתוך הסתכלות על הכמויות הקטנות אותן הם מוכרים, המחיר האטרקטיבי שהם מקבלים אצלנו והשירות המסור הנמשך כבר למעלה מ - 54 שנים.

רשימת נושאים
DIY
צור קשר