מגמה עולה - יינות כשרים

בשנים האחרונות ישנה מגמה שעולה ומתפתחת בעולם היין. המגמה, שכבר ניתן היה לראות את תוצאותיה בשנתיים האחרונות, היא עשיית יינות כשרים איכותיים בארץ. יקבים רבים נוטים להישמע לשומרי הכשרות הדורשים יינות כשרים באיכות של היינות הלא כשרים. וכך, מספר יקבים שכבר מייצרים יינות כשרים, עונים לדרישות ומספקים יינות מזנים שונים ובאיכויות שלא יוצרו עד כה בארץ.

יקבי כרמל מזרחי הוציאו לפני שלוש שנים מספר יינות אשר מגיעים מכרמים בודדים בארץ. אומנם יינות אלו אינם עוברים את ההכשר של היינות האחרים של כרמל אך, איכותם בהחלט ניכרת. בין היינות שרדונה מכרם תבור, קברנה סוביניון מכרם רמת ערד וקברנה סוביניון מכרם זרעית אשר בעמק קדש.

יקבי רמת הגולן הוציאו בזמן האחרון שני יינות חדשים. הראשון, ירדן – סירה, זן שמקורו בצרפת ומזכיר בסגנונו את יינות עמק הרון. השני הינו ירדן – בוטריטיס, יין לבן מתוק המיוצר בשיטה ייחודית ובכמות מוגבלת.

יקב סגל הוציא יין הנקרא דישון. יין זה הינו קברנה סוביניון אשר ענביו מגיעים מכרם יחיד הנקרא דישון בעמק קדש.

יקבי דלתון אף הם משכללים את סדרת הכנען הקיימת ומחליפים את הקברנה- מרלו ומציעים לנו במקום שילוב הנפוץ ביותר באוסטרליה – קברנה שיראז.

בנוסף, ישנם יקבים שעד כה ייצרו רק יינות לא כשרים וכעת מתחילים לייצר יינות כשרים. במפליא, מגמה זו של ייצור יינות כשרים איכותיים לא באה רק מלחץ מבפנים אלא לרוב מלחץ של צרכנים בחו"ל. הלחץ המופעל על יקבי הבוטיק להפוך לכשרים בא מרצון לפתיחת נישה של יינות ישראלים כשרים שיספקו את דרישות הקהילה היהודית העולמית.

יקבי צרעה ,לדוגמא, הוציאו יין הנקרא "סטונרידג'". יין זה הינו קברנה סוביניון המורכב מענבים אשר מגיעים מכרם גבעת החלוקים ומכרם אילן. בשנתיים האחרונות החלו לייצא יינות כשרים לחו"ל, יין זה, לעומת זאת, יימכר בארץ.

בשורה טובה לשומרי הכשרות. יקב קסטל החל מבציר 2001 ייצרו יינות כשרים. יקב קסטל נחשב לאחד מיקבי הבוטיק המובילים בארץ ולכן אין ספק כי ימשיכו במגמה זו גם בהפכם לכשרים.

רשימת נושאים
DIY
צור קשר